facebook twitter instagram youtube
phone 060 6640910
Radosava Markovića 1/10
email eacs@eacs.rs
eacs - 01-11-2023
Srbija
NATO
SAD

Saopštenje povodom smene osnivača EACS-a dr Dragana Milića


Odlukom dekana Medicinskog Fakulteta u Nišu prof. Dr Dragan Milić, osnivač EACS-a, smenjen je sa funkcije prodekana. Podsećamo da je prof.dr Dragan Milić neutralisao liste čekanja na operacije u klinici za kardiohirurgiju u Nišu i to zahvaljući inicijativi koju su podržale njegove kolege na klinici. Svojim akcijama dr Milić je pokazao da su liste čekanja najobičniji mit koji je lako razbiti predanim radom i dobrom organizacijom. Tom prilikom je takođe bio napadnu od strane ministarke zdravlja Danice Grujičić. Uspeh koji se ne prašta doveo je do toga da je birokratskim procedurama Ministarstvo zdravlja otežalo primanje preko potrebnih donacija. Postoje opravdane sumnje da je to urađeno sa ciljem da se spreče američke donacije niškoj klinici za kardiohirurgiju, a čiji je dr Dragan Milić direktor.

Dr Dragan Milić je udaren direktno putem smene na Medicinskom Fakultetu jer mu ne mogu oprostiti što je pokazao da korupcije u zdravstvu ne mora biti. Dr Milić ih je postavio pred ogledalo. Istovremeno dr Dragan Milić je pokazao da saradnja i partnerstvo sa Evroatlantskom zajednicom, Američkom komandom za Evropu, donosi najsavremeniji aparate i opremu za srpske bolnice. Najbolja i najpouzdanija oprema nikada nije stizala iz NR Kine i Rusije, a retko kad je bilo šta i donirano iz ove dve države u iznosu koliko je donirano opreme iz SAD.

Evroatlantski savet sa svojim osnivačima čvrsto stoji svojim opredeljenjem za Evroatlantsku Srbiju a ne rusku i kinesku guberniju.